Stemvormer van het CVE

Joep De bas-bariton Joep Bröcheler volgde zijn zang- en operaopleiding aan het Maastrichts Conservatorium bij Leo Ketelaars en prof. Wolfgang Trommer.
Tot het midden van de tachtiger jaren was hij vast verbonden aan de Nederlandse Opera te Amsterdam, alwaar hij in vele rollen te beluisteren was. Zo werkte hij o.a. mee aan de wereldpremière van opera's van Peter Schat, Konrad Böhmer en Hans Henkemans. Hij was diverse malen te gast bij Opera Forum (nu de Nationale Reisopera) en bij Opera Zuid.

Op de Nederlandse concertpodia is Joep Bröcheler een regelmatig te beluisteren solist. Zo zong hij diverse malen de Christuspartij in Bach's monumentale "Matthäus Passion" in het Concertgebouw te Amsterdam, alwaar hij o.a. ook de grootse "Messa di Requiem" van Verdi zong.
Zijn repertoire is veelomvattend en reikt van Schütz tot aan hedendaagse componisten als Borstlap, van Manen, Grondsma en Söll.

Momenteel is hij als vast lid verbonden aan het Groot Omroepkoor te Hilversum en verzorgt hij de stemvorming bij het Collegium Vocale Eindhoven.