Dirigent van het CVE

Ruud studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Hub Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Verder volgde hij nog diverse cursussen o.a. bij Luigi Tagliavini, Albert de Klerk en Kamiel d'Hooghe (orgel) en Joop van Zon (orkestdirectie).

Zijn muziekpraktijk is veelzijdig. Als organist, klavecinist-continuospeler en koor-/orkestdirigent gaf hij vele concerten in binnen- en buitenland. Tevens verzorgde hij diverse radio-, televisie- en cd-opnames. Hij is mede-oprichter en artistiek leider van zowel het Collegium Musicum Eindhoven, als van Collegium Vocale Eindhoven. Hij draagt artistieke verantwoordelijkheid voor de jaarlijks circa 40 concerten van de zaterdagse concertserie "Muziek in de Cathrien". In 2011 werd hij door de gemeente Eindhoven benoemd tot Stadsorganist.

Ruud Huijbregts verzorgde als organist concerten in onder andere de St. Paul’s Cathedral in Londen, de Utrechtse Domkerk en de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. Samen met het Brabants Orkest trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en op het concertorgel in het Muziekgebouw ‘Frits Philips’ te Eindhoven. Regelmatig concerteert hij als begeleider van vocale en instrumentale solisten, en als continuospeler op orgel en klavecimbel.
Naast de reeds genoemde werkzaamheden is Ruud Huijbregts werkzaam als dirigent-organist van de Eindhovense Stadskerk St. Cathrien, dirigent van het koor Vokollage van het Eindhoven Studenten Muziekgezelschap Quadrivium en als docent aan het Centrum voor de Kunsten te Eindhoven. Sinds 2015 is hij docent orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Ruud als organist
Ruud als organist
Ruud als klavecinist
Ruud als klavecinist
Ruud als orkestdirigent
Ruud als orkestdirigent
Ruud als koordirigent
Ruud als koordirigent