Het 'sopraantje' van het CVE 2015

“Quodlibet-avond en op reis”


Voor het sopraantje was het weer en enerverend jaar. Naast de gebruikelijke concerten in de slotkapel werd er ook weer eens na jaren een "Quodlibet-avond" georganiseerd waarbij de hofdames en lakeien naast hun muzikale talenten ook hun humoristische gaven tentoonspreiden. Zo waren er o.a. optredens van de in den lande bekende maar al enige tijd overleden "hinkende castraat zonder stem", jankende katten, een gastoptreden van enkele lakeien met dames uit het Ottomaanse rijk, enkele ongeschorenen met barBIERmadrigalen.

Uit het Alt-Bachisesarchiv werden van de vrij onbekende PDQ enkele Comedia dell' arte-achtige stukken uitgevoerd met voor vele luisteraars onbekende instrumenten. Enkele vrouwelijke lakeien droegen nogal pikante jurken naar de laatste mode! Er was een Lamento over een overleden huisdier en nog veel meer.
Daarnaast werd er nog flink gesmuld van het door iedereen samengestelde buffet, al bij al een geslaagde avond.

Er waren verschillende concerten buiten de eigen stadskerk, de opbrengst van een van de concerten ging o.a. naar hulpbehoevenden in overzeese koloniën.

Na vele jaren ging het koor weer eens op reis, dit keer naar de hoofdstad van Pruisen. Lange tijd zag het er naar uit dat er met een grote postkoets gereisd zou worden maar om meer van Berlijn te kunnen genieten werd toch besloten om met de luchtballon te gaan. Het weer was geweldig en de optredens geslaagd, van de hoofdstad werd intens genoten. Een lichte paniek ontstond toen de postkoets voor vertrek naar huis wat aan de late kant arriveerde bij de herberg. De paarden werden extra aangespoord zodat gelukkig iedereen op tijd bij de luchtballon was.

Niet iedereen was gelukkig met het programma met componisten uit de omgeving van het kasteel. Sommigen moesten extra repeteren om alles nog op tijd klaar te krijgen voor de concerten, gelukkig kwam alles toch weer op zijn pootjes terecht. Al bij al een weer een druk jaar, sommigen worden misschien een beetje moe van alle inspanningen…….?