Het 'sopraantje' van het CVE 2012

“Huwelijk”


Op de laatste dag van het jaar 2012 overdenkt ons Sopraantje haar belevenissen van de afgelopen tijd. Ze “hokte” al een aantal jaren met maar liefst twéé mannen die hun handen vòl hadden aan haar wensen en grillen. Niks was hierover op papier gezet, alles ging in goed vertrouwen. Blijkbaar waardeerde beiden heren haar nukken wel, want begin 2012 werd ze ten huwelijk gevraagd. Ze moest er wel een paar nachtjes over slapen, want een dergelijk besluit neem je niet zómaar.

Er borrelde al jaren plannetjes in haar op. Fantasieën over zo’n verbintenis, wat natuurlijk officiëler was. Maar, ze wilde ook vrij kunnen zijn na dit kiezen voor elkaar. Dit jaar werden haar dromen werkelijkheid. Op een mooie dag in september, vol muzikale feestelijkheden, werd dit sprookjeshuwelijk gesloten tussen ons Sopraantje en haar ‘mannen’. Alles werd uit de kast gehaald om deze dag te laten slagen. En om dit nog eens te benadrukken had de Baron zelfs een nieuwe naam bedacht voor het stel.

Nu kan niemand in het koninkrijk er nog omheen; Collegia Musicum, Vocale en Instrumentale Eindhoven heten voortaan officieel: Samen-’levings’-verband “Muziek in de Cathrien”.