Het 'sopraantje' van het EVE 2011

Snoepjes

Ook deze keer wil ons Sopraantje vertellen over haar belevenissen van het afgelopen jaar. En dat zijn er nog al wat! Bij vele gelegenheden was de aanwezigheid van ons Sopraantje gewenst. Voor de entourage, om lintjes te knippen, handjes te schudden en om mooi te wezen. Maar vooral ook om de belangen te behartigen van het koninkrijk. Dat deed ze door de goede contacten die ze intussen heeft, te gebruiken en daarmee de staatszaken onder de aandacht te brengen van het hele volk.

Er werd nogal eens buiten de stadsmuren gegaan door ons Sopraantje. Niets leek uiteindelijk te ver of te moeilijk. Soms was er wel wat extra overredingskracht nodig om de jongedame aan het werk te zetten. De Baron heeft er hulptroepen voor ingeroepen. Eens zien hoe dat gaat werken.

Voor de vijftigste verjaardag van de Baron had men een speciale verrassing in petto. De titel waarmee hij in de volksmond al jaren benoemd is, werd omgezet in officiŽle Eretitel: Stadsorganist van het koninkrijk! Zeer verrast was hij met dit zeer gepaste cadeau, hij glom van trots. En terecht! De Barones had ter gelegenheid hun tuin omgebouwd tot balzaal en trakteerde belanghebbenden op een mooi feest. Natuurlijk was ons Sopraantje van de partij om de Baron een serenade te brengen en een passend cadeau te overhandigen.

Wat ons Sopraantje u ook niet wil onthouden is een klein verslag over het buitenlandse bezoek van afgelopen oktober. Zoals ze vorig jaar al vermeldde zou het samenwerkingsverband met het overzeese volk voortgezet worden, wat resulteerde in een snoepreisje naar hun koninkrijk. "Een snoepreisje" is letterlijk te nemen want ze werd van het begin tot het einde van de reis overladen met heerlijkheden uit de streek. En dan doelt ons Sopraantje niet alleen op haar mond en maag, maar ook haar ogen en oren werden verwend met prachtige "streekgerechten". De bewijzen hiervan werden vastgelegd op de gevoelige plaat en enkele volgelingen hebben voor ons Sopraantje een mooi herinneringsboek samengesteld. Een reis om nooit te vergeten!

Tijd om af te sluiten. De postkoets staat weer klaar om dit verhaal bij jullie te bezorgen! Tot volgend jaar, dan is er wellicht weer een verhaal van ons Sopraantje.