Het 'sopraantje' van het EVE 2010

Bezoek van gasten en een verhuizing

Poeh, het sopraantje moest diep nadenken om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar weer op een rij te krijgen. Temeer omdat ze zich er niet eerder in verdiept had. Schande! Aangespoord door een landgenoot om toch vooral alle hovelingen op tijd de papieren voor de grote jaarvergadering toe te sturen, ging ze aan de slag.

Om maar bij het begin te beginnen: De Baron had het plan bedacht dat het sopraantje wel wat les in zangtechniek kon gebruiken en organiseerde een studiedag. Het sopraantje zong in kwartetjes, kreeg aanwijzingen van de ingehuurde hofnar, en voelde dat ze gedurende de les groeide in vertrouwen n in de uitvoering van het volkslied dat ingestudeerd was. Het heeft haar zker geholpen tijdens het uitvoeren van alle staatstaken dit jaar!

Om een geworden traditie te doorbreken besloot ons sopraantje om dit jaar eens een ander lijflied uit te voeren op Goede Vrijdag. Een lied op muziek van onze hofcomponist J.S. Bach met tekst geschreven door de bekende dichter Marcus. Ze heeft van dit uitstapje genoten, samen met de luisterende hovelingen. Omdat het sopraantje ook wel eens een stapje over de grenzen van haar koninkrijk doet, kwam ze op het spoor van muziekskes met teksten en in talen van volkeren uit lang vervlogen tijden. Er werd een heel swingende uitvoering gegeven in de troonzaal van het paleis. Men was zeer verrast door de uitvoering en daarom besloot ze deze nog eens vaker ten gehore te brengen.
Een verrassend hoogtepunt dit jaar was het bezoek van gasten uit een naburig koninkrijk. Het sopraantje was op alles voorbereid omdat ze niet wist wat ze kon verwachten van dit volk met een andere taal en andere gewoonten. Het bleek een groot succes te zijn qua samenwerking n vooral ook in de vriendschappelijke sfeer. Het gevolg hiervan is dat het sopraantje gevraagd is dit najaar een bezoek te brengen aan de andere kant van de zee om weer met de bevriende familie samen te werken en te testen hoe de akoestiek van hun paleis klinkt. Spannend!

Een andere grote gebeurtenis voor ons sopraantje was de verhuizing die dit jaar noodgedwongen heeft plaatsgevonden. De Herberg waar ze zo graag vertoefde na drukke weekenden, kon niet langer dienst doen als buitenverblijf en dus werd er gezocht naar een ander onderkomen. En zie, daar waar het koninkrijk 30 jaar geleden is opgericht staat nog steeds het oude paleis waar ze met haar gevolg gebruik van kan maken!