Het 'sopraantje' van het EVE 1995

Vastigheid

Ja, daar zat de toekomstige secretaris, nog maar een halfjaar lid van het EVE, tijdens de vorige jaarvergadering, en begint zijn voorganger te praten over een 'sopraantje'. Zijn eerste reaktie was 'Waar gaat het eigenlijk over?'.
Zoveel was wel duidelijk, het is een sprookje en het verhaal loopt al vanaf 1988. En iedere sekretaris breit er elk jaar weer een nieuw stukje aan. De toekomstige sekretaris dacht: we zien dat wel aan het eind van het jaar. En nu was het dus zover. Er zat niets anders op dan de vorige jaarverslagen erop na te lezen. Op zich natuurlijk een goede manier om kennis te krijgen van de geschiedenis van het EVE. Want, dat werd al snel duidelijk: dat sopraantje was het EVE.

Aan mij nu de taak om een vervolg te geven aan de geschiedenis van het sopraantje. Het sopraantje stamt inderdaad uit 1988: het verhaal althans, het EVE niet, dat is al ouder zoals ik al eerder in dit verslag heb gemeld. Het is echter niet MichaŽl die haar ons heeft achtergelaten, doch Frits die ons het begin van het sprookje heeft verteld. Het sprookje bevatte ook een prins. Maar ja, het is nu wel het jaarverslag van 1995, en we zijn dus al 7 jaar verder. Ook weet u dat in elk huwelijk het 7e jaar een gevaarlijk jaar is. Houdt de relatie tussen ons sopraantje en de prins stand?

Het sopraantje vond dat er duidelijkheid moest komen. Ze was niet meer in voor een 'one night stand'. Haar relatie met de prins moet een vaste zijn, met rechten, maar zeker ook met plichten. Zo nu en dan de plichten verzaken kan dus niet, evenmin als vreemd gaan.
Het sopraantje heeft daarmee hopelijk duidelijk gemaakt wat zij van haar prins verwacht, zodat zij samen nog heel lang en gelukkig kunnen leven.